Saturday, November 27, 2010

Gaya Tidur.. Ada rupa & ada makna! -.-

tadiii, lepas melepak kan dan melayankan perut yg manja di penyet, aku singgah kat kedai runcit bawah fla. hajat nak beli topup je. pastu jalan jalan jalan, lalu satu kedai ni jual magazine novel semua. aku berhenti laaa kejap. pastu rasa cm nak beli je magazine remaja. pk pk pk beli laaa. first time ok aku beli magazine remaja ni. hahah. belek belek belek baca la tajuk di atas. dari 8 aku amik num 4.

4,Tidur membongkok-kamu berasa keseorangan dan kecewa kerana masa silam sering menghantui diri kamu. kamu terlalu merendah diri dan sering kurang berkeyakinan. cuba yakinkan diri bahawa sebenarnya kamu mampu untuk melakukan perubahan. sentiasa lah ringankan mulut untuk bertanya jika ada perkara yg kamu tidak tahu. sifat pemalu itu juga perlu dikurangkan. sifat sense of humor kamu boleh dipuji cuma kamu kurang berkomunikasi dengan orang, membuatkan kamu dicop sebagai sombong. sikap sabar yg ada dalam diri kamu perlu dikekalkan. dari segi percintaan, kamu sering teragak-agak dab berbelah bagi untuk memberi cinta kepada pasangan.kamu beranggapan cinta telah lama hilang dalam hidupmu. terima cinta pasangan kamu dan balaslah.

Conclusion; 90% betul. yg tak betul pasal percintaan lah obviously.heheh.yg lain benar belaka.yg tak tahan, aku ada sifat sense of humor yg boleh dipuji uh! hahaha aku gelakkan org ada lah. then yg kurang berkeyakinan itu betul sgt and aku dalam dilemma ok sekarang. aku benci do dilema. huh. malu itu punnn betul. aku ni pemalu org nya fyi. HAHA then sifat sabar tu tersangat lah betul dari dulu sampai sekarang. bukan nak bangga la, tp everytime aku baca bintang aku scorpio tu memang ada and tak pernah silap. ;) next, sombong. yes. aku selalu dicop sombong oleh kawan kawan yg baru dikenali/baru nak rapat. dorang ckp aku, ''mimi dulu sombong tak pernah nak tegur'' ''tengok muka mimi sombong je takut nak tegur.'' ''tengok mimi dulu cam sombong jee..'' Alahai kawan kawan, mimi bukan sombong. mimi ni pemalu orgnya. nak tegur org tu maluuuuu sgt tau tak? hahahah euwh ingga!

tutup cerita gaya tidur.

cerita hari semalam, 27nov2010 sabtu. aku kerja. tak tau cam mana aku boleh terdeal dgn kawan kolej. aku main ckp je nak kerja. sampai hari nak kerja, malas pulak. neves pulak. tak konfiden pulak. iye lah. first time kerja under org lain. kalau under kolej, takpe dah biasa. hehe
akan tetapi, nak taknak, malu tak malu, malas tak malas, terpaksa jugak kerja sebab tak cukup org. ahhh pergi jak lahh. entam jakk. *dalam hatiku bermonolog. sesampai je disana semua cuak sebab dtg lambat. apatah lagi aku, dah la first time, lambat pulak tu. tp nasib baik tak kena marah. org lain yg kena. hahaha. aku dgn kwn aku dihantar ke shah alam untuk function disana. kenduri atau dalam erti kata lain pengilan. kat sana, fuh gila panas. kerja takde la penat sgt. yg penat nya berdiri aje mcm org bodo tggu pengantin turun makan. haih raja sehari la katakan. kerja tak penat mana, menunggu yg penat. tiap kali kerja memang camtu. nyampah aku. huh
panas tak panas kena kerja gak lah. nak duit kan, kena la kerja. aku ditugaskan untuk menjaga meja VIP. HAA VIP?? alaa vip family pengantin aje. bukan org besar besar punn. dpt jugak lah handle sebab tak byk sgt pun kerja jaga vip ni. alhamdulillah la. thenn habis habis kemas, kul 6 camtu gerak balik lah. dapat lah duit dua angka. alhamdulillah. dah guna pun duit tu untuk makan malam tadi. ok lah dah penat, ciao

No comments:

Post a Comment